L’ Estratègia de sostenibilitat

El director general de Turisme, José Manuel Camarero, ha clausurat la jornada de la futura Estratègia de Sostenibilitat Turística de la Comunitat Valenciana 2024-2028 dirigida a la Subdirecció de Turisme i a tot el personal de Turisme incloses les diverses seus i centres que l’integren, com tota la Xarxa de Centre de Turisme i Invat·tur.

A la mateixa, s’han convocat a més dos-centes persones que integren l’equip que dissenya i executa la política turística de la Comunitat Valenciana tant presencial com en línia amb l’objectiu de donar a conéixer els eixos de l’estratègia de sostenibilitat que s’està dissenyant i el sistema que el suporta internament i l’objectiu final del qual és que es certifique.

En esta jornada, Eva Beltrán, tècnica de qualitat i sostenibilitat del Àrea de Competitivitat Turística va donar a conéixer els eixos estratègics que integraran esta estratègia i que es materialitzaran a través de diversos programes d’actuació; la transversalitat de l’Estratègia es va plasmar a través de la participació dels interlocutors de cada àrea, els qui, com a professionals de la seua especialitat, van entrar més detalladament en cadascuna d’elles. Rosa Molins del departament de Fons Europeus, Raquel Navarro, departament de comunicació institucional, Adriana Valcarce de l’Àrea de màrqueting i producte turístic, Francisco Juan quant a Formació i David Giner en Invat·tur.

Per a dur a terme esta Estratègia es partix d’un enfocament holístic i integrador i, com no podria ser d’una altra forma, donant continuïtat a les línies de treball que en matèria de sostenibilitat s’han vingut executant per Turisme Comunitat Valenciana al llarg dels anys.

Addicionalment es va aprofitar la jornada per a fer una consulta a les parts, en este cas a tots els treballadors que integren l’entitat, tancant amb això, la fase d’anàlisi de materialitat en la qual es consulta i analitza l’opinió dels agents directes implicat en esta Estratègia. Per això, es va llançar una breu enquesta sobre com millorar en les 3 dimensions i quines accions en cadascuna d’estes consideren més urgents:

  • Dimensió ambiental
  • Dimensió social
  • Dimensió econòmica

En esta, els assistents van poder enviar la seua opinió sobre els eixos i programes que consideran més prioritaris per a garantir un turisme sostenible i responsable en la Comunitat Valenciana com a exemple la protecció del medi ambient, el benestar de les persones i el desenvolupament econòmic per a avançar en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Compartir esta noticia