S de sostenibilitat turística

Turisme Comunitat Valenciana i l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) treballen conjuntament per a implantar la nova marca ‘S’ de sostenibilitat turística.

Aquesta nova norma tècnica de sostenibilitat, dissenyada pel ICTE per a les organitzacions turístiques, pretén marcar el camí a empreses, destins i gestors públics perquè contribuïsquen activament a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Per a obtindre-la, les organitzacions turístiques han de complir almenys amb una de les dues normes següents: l’especificació tècnica de Compliment amb els ODS o la Norma UNE-ISO 21401-2019 de Sistemes de Gestió de Sostenibilitat per a allotjaments.

En aquest treball previ d’estudi i implantació de la nova certificació en la Comunitat Valenciana, Turisme i el ICTE han organitzat una jornada tècnica en el Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana de Sagunt, que ha congregat a representants de les Associacions Empresarials del Consell de Turisme de la Comunitat Valenciana i a les delegacions ICTE provincials.

L’objectiu d’aquesta sessió ha sigut donar a conèixer de primera mà la iniciativa del ICTE relativa a la certificació S de sostenibilitat, així com detallar els compromisos que s’adopten i els beneficis que es deriven d’aquesta. En aquesta jornada ha participat el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el director del ICTE, Fernando Fraile, qui ha explicat els requisits tècnics de les especificacions d’aquesta certificació. A més, María García, cogerent del restaurant Casa Montaña i primer restaurant certificat a nivell nacional amb la S de Sostenibilitat Turística, ha contat la seua experiència.

En aquest sentit, en el marc del conveni de col·laboració entre Turisme i el ICTE en 2022, es pretén promoure aquesta marca a través d’una experiència pilot que es realitzarà en l’oferta turística de la Comunitat Valenciana.

La nova marca S de Sostenibilitat va en línia amb la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana, el Llibre blanc del Turisme, el codi ètic del Turisme en la Comunitat Valenciana i més recentment amb les últimes publicacions de Turisme (la guia de 100 recomanacions ODS per a empreses turístiques i el Decàleg del Turista Responsable) , per la qual cosa el secretari autonòmic, Francesc Colomer, ha animat al sector a “aventurar-se en aquesta nova certificació” que al seu parer és una “idea brillant que ha de marcar el camí”.

Etiquetas  |   |   |   | 
Compartir esta noticia