Qui som

Qualitur és l’estratègia del Consell per a la millora de la qualitat del sector turístic de la Comunitat Valenciana dirigida a fomentar una oferta sostenible i accessible, òptima, hospitalària i igualitària.

La nostra missió

La nostra missió, recollida en l’article 49 de la Llei 15/2018 de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana, és la de millorar la cultura de la qualitat traslladant a les persones usuàries una imatge d’excel·lència vinculada a la Comunitat Valenciana.

S’articula a través de les següents actuacions:

  • Impulsar el sistema de qualitat turístic espanyol (SCTE) i donar suport a la implantació de sistemes de qualitat en destins i en productes.
  • Promocionar l’obtenció de certificats en gestió de la qualitat, ambiental, hospitalitat, responsabilitat social i/o accessibilitat global.
  • Posar en marxa de plans de qualitat dirigits a l’oferta turística que milloren les condicions ambientals i de seguretat, promovent la correcció de deficiències en infraestructures, instal·lacions i equipaments turístics.
  • Fomentar l’elaboració de plans específics de sostenibilitat del sector turístic, orientats a garantir la convivència, la sostenibilitat ambiental i social.

Els nostres programes

Desenvolupem i coordinem projectes específics que milloren la prestació del servei turístic, fomenten la sostenibilitat com a filosofia i tenen una clara vocació d’integrar a tots els col·lectius de persones.

Solen estar agrupats en tres grans programes:

  • ODS: Programa específic dirigit a la contribució de l’Agenda 2030 i al nostre compromís amb el Pacte Mundial de Nacions Unides.
  • SICTEDCV: Programa de cogovernança dirigit a destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana i a la seua oferta turística.
  • QUALITUR CLUB: Programa específic per a la certificació de serveis i recursos turístics de la Comunitat Valenciana.

Si vols conéixer totes les accions que hem realitzat pots descarregar-te:

Qualitur 2020 – Memòria de gestió (pdf)