Turisme assumeix la presidència del CTN 187/SC 3

Turisme Comunitat Valenciana assumeix la presidència del Comité Tècnic Nacional, CTN 187/SC 3 – Oficines d’informació turística, per a la revisió de la Norma Internacional ISO 14785 Oficines d’Informació Turística, i ostenta una vocalia en el Comité Internacional en la matèria ISO/TC228 WG3 Tourist Offices.

Turisme Comunitat Valenciana participa activament en el Comité Tècnic Nacional, CTN 187/SC 3 – Oficines d’informació turística, per a la revisió de la Norma Internacional ISO 14785 d’Oficines d’Informació Turística, conjuntament amb personal de la Xarxa Tourist Info.

S’ha celebrat ja una primera reunió de constitució del Comité Tècnic Nacional, on, entre altres assumptes, es va tractar l’elecció de la presidència i dels representants d’Espanya en el Comité Internacional.

Així, a més de la presidència del Comité Nacional, Turisme compta amb una vocalia pròpia, a la qual s’uneixen les vocalies ocupades per personal de la Xarxa Tourist Info dels municipis d’Alboraia, Banyeres de Mariola, Castelló, Montanejos, Riba-roja del Túria i València.

D’igual manera, en el Comité Internacional per a la revisió de la Norma d’Oficines de Turisme (ISO/TC228 WG3 Tourist Offices), Turisme Comunitat Valenciana participa amb una vocalia, a la qual s’afigen unes altres del personal de la Xarxa Tourist Info de Riba-roja de Túria i València. També ha tingut lloc la primera reunió del Comité Internacional.

La Xina promou el projecte de revisió de la Norma Internacional ISO 14785 Oficines d’Informació Turística. Espanya, a través de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola – ICTE- exerceix la co-presidència, com a país amb àmplia experiència en aquesta mena de projectes.

L’objectiu bàsic d’aquesta revisió és adaptar la Norma a l’evolució tecnològica, sense perdre de vista el valor de l’atenció presencial.

La Xarxa Tourist Info de Turisme Comunitat Valenciana compta en l’actualitat amb 229 oficines d’informació turística i acolliment al client i prop de 20 punts d’informació turística, que, sota una mateixa imatge i criteris de qualitat homogenis, presten servei d’atenció i acolliment al turista al llarg de tot el territori autonòmic.

Un dels objectius essencials de la Xarxa Tourist Info, d’acord amb les línies mestres de la política turística de la Comunitat Valenciana, és promoure la qualitat com a far de l’activitat de les Oficines Tourist Info, a través de certificats com ara la Norma UNE-ISO 14785 -Q-, ISO 9001, ISO 14001, UNE 170001, distintius del Sistema Integral de Qualitat turística en Destins (SICTED), i els protocols i eines de gestió comunes de la Xarxa Tourist Info.

En aquesta matèria la Xarxa Tourist info presenta unes dades molt rellevants amb 121 certificacions o distintius de qualitat en les seues Oficines:

  • 37 certificacions UNE-ISO 14785 -Q-
  • 7 certificacions ISO 9001
  • 6 certificacions ISO 14001
  • 5 certificacions UNEIX 170001
  • 14 certificacions UNE-ISO/PAS 5643 Safe Tourism
  • 52 distintius Compromís Qualitat Turística – SICTED

La Comunitat Valenciana és la segona Comunitat Autònoma amb més Oficines d’Informació Turística certificades conforme a la Norma ISO 14785, a la Norma UNE-ISO/PAS 5643 Safe Tourism i en distintius SICTED.

Etiquetas  |   |   | 
Compartir esta noticia