Turisme promou la sostenibilitat en la Comunitat Valenciana

La col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i el Instituto para la Calidad Turística Española augmenta el nombre de certificacions en qualitat i promou la sostenibilitat entre els establiments turístics de la Comunitat Valenciana

Turisme Comunitat Valenciana i l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (*ICTE) han treballat conjuntament un any més en virtut del conveni signat per a afavorir la competitivitat turística en la comunitat. Fruit d’aquesta col·laboració, s’ha produït un augment considerable dels serveis turístics certificats amb la Marca Q que atorga el ICTE. En l’actualitat, són 228 els ens que ostenten aquest distintiu.

Entre els objectius d’aquest conveni, a més de la promoció per a l’obtenció de la Marca Q, s’ha dut a terme un projecte per a donar suport tècnic amb l’objectiu de fomentar el coneixement pràctic i aplicat dels *ODS i guiar als establiments turístics en la identificació de pràctiques sostenibles ja implantades en la seua organització i d’unes altres que pogueren aplicar-se, considerant la dimensió social i econòmica i mediambiental de la sostenibilitat i fer costat als establiments turístics en la seua pròpia memòria de la sostenibilitat. D’aquesta manera s’ha fet un diagnòstic del grau de dificultat a l’hora d’obtindre marca S de Sostenibilitat Turística, distintiu garantia de la implementació de pràctiques sostenibles i compromisos amb la millora. El projecte ha conclòs en una jornada en el *CDT de València duta a terme per la Directora Tècnica del ICTE, Maricruz Cadis, a la qual van assistir tots els establiments participants en el projecte.

Establiments participants:

A la província de València: Hotel Borgia, Granja San Miguel, Casino CIRSA Valencia, Europatravel, Hotel Cosmo, Ricard Camarena Restaurant y Totglobo.

A la província de Castelló: Alojamientos Rurales La Belluga, Itinerantur, Restaurante Amar- Grupo Voramar, Club Náutico de Oropesa del Mar, Hotel EURHOSTAL y Camping Bonterra.

A la província d’Alacant: : L´Alqueria del Pilar, Restaurante Club Náutico Campello, Campello Surf Club, Ali Sub Centro de Buceo, Hotel Madeira Centro, Beni Connect, Benidorm Palace y Camping Armanello.

Compartir esta noticia