Dia Internacional de l´aigua

Des de 1993, cada 22 de març es commemora el Dia Internacional de l’Aigua amb l’objectiu de conscienciar sobre la necessitat de realitzar un ús eficient de l’aigua i el seu sanejament.

Es pretén visibilitzar la crisi mundial actual de l’aigua i els problemes que estan afrontant més de 2000 milions de persones que no tenen accés al subministrament d’aigua potable, així com les mesures urgents que s’han de prendre sobre aquest tema.

Aquest 2023, l’Informe Mundial de l’ONU sobre l’estat dels recursos hídrics proporciona instruments als responsables de la presa de decisions per a implementar els recursos hídrics de manera sostenible.

Des de Turisme Comunitat Valenciana i seguint amb el que es disposa en l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, estem treballant activament per a consolidar un sector turístic conscient i compromés amb el medi ambient. Mostra d’això són les dos publicacions amb recomanacions ODS dirigides a destins i empreses turístiques del territori valencià, així com el Decàleg del Turista Responsable. Prèviament a aquestes publicacions, Turisme Comunitat Valenciana va elaborar la Llei de turisme, oci i hospitalitat de la Comunitat Valenciana, va signar el Pacte Mundial de les Nacions Unides i va elaborar el Codi Ètic del Turisme Valencià.

Per a aconseguir aquestes metes, Turisme Comunitat Valenciana s’ha compromés amb els ODS. L’objectiu general és sensibilitzar al sector turístic i concretament a les empreses i professionals turístics, mitjançant la guia 100 recomanacions que contribueixen a la consecució dels ODS. Entre les pautes, es recomana: reutilitzar de manera segura l’aigua potable, sensibilitzar a totes les persones treballadores sobre la importància del consum dels recursos com l’aigua, informar el turista sobre accions relatives a l’estalvi de l’aigua.

La bona execució d’aquestes recomanacions és clau per a fomentar un turisme responsable i sostenible que pretén millorar la qualitat de vida de la societat en general i assegurar un futur per a les generacions futures.

Si estàs interessat en contribuir activament pots fer-ho de la següent forma:

  • Signant el Codi Ètic del Turisme Valencià
  • Implantant mesures proposades en les guies de 100 recomanacions per a destins o per a empreses turístiques.
  • Promocionant el fullet del Turista Responsable en la Comunitat Valenciana.
  • Certificant la teua empresa en gestió medi ambiental a través de la implantació de l’ISO 14001 o el reglament Europeu EMAS. Si estàs en un parc Nacional, a través de la marca autonòmica Parcs Naturals.

Per a més informació Qualitur (gva.es)

Perquè el turisme del demà serà sostenible o no serà.

Compartir esta noticia