Turisme Comunitat Valenciana llança una prova pilot sobre el segell ‘S’ de Sostenibilitat Turística

  • Francesc Colomer ha participat en l’obertura de la jornada tècnica que ha reunit a València als participants del projecte
  • Aquesta iniciativa s’emmarca dins del conveni entre Turisme i l’Institut per a la Qualitat Espanyola (ICTE), dotat amb 160.000 euros

València (01.6.23). Turisme Comunitat Valenciana i l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) treballen conjuntament per a, entre altres, donar a conéixer la marca ‘S’ de Sostenibilitat Turística. D’aquesta manera, han llançat un projecte pilot en el qual participen 40 empreses turístiques de les tres províncies.

En aquest marc treball, Turisme i el ICTE han organitzat una jornada tècnica en el Complex Administratiu 9 d’Octubre de València, que ha congregat aquest dijous a representants de les 40 empreses turístiques seleccionades per a participar en el projecte pilot.

L’objectiu d’aquesta sessió ha sigut donar a conéixer els compromisos que s’adopten i els beneficis que es deriven d’aquesta distinció, així com detallar la planificació i les actuacions a executar. En aquesta jornada, ha participat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el director del ICTE, Fernando Fraile, qui ha explicat els requisits tècnics d’aquesta certificació.

Després d’aquesta jornada, les empreses participants rebran una visita tècnica en el propi establiment i una assistència en línia per a guiar i orientar als empresaris en el compliment amb les especificacions tècniques requerides per a obtindre aquest segell.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del conveni entre Turisme i ICTE, dotat amb 160.000 euros, i la finalitat dels quals és, entre altres, promoure aquesta marca a través d’una experiència pilot que es realitza en l’oferta turística de la Comunitat Valenciana.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es foto-blog-1-1024x461.jpeg

40 empreses compromeses amb la Sostenibilitat Turística

En concret, el grup de 40 empreses participants en aquest projecte pilot de ‘S’ de Sostenibilitat Turística el formen restaurants i empreses de servei d’àpats, de turisme actiu, hotels, guies de turisme, museus i centres d’interés visitable, empreses de turisme actiu, càmpings i àrees d’autocaravanes, cellers, ports esportius i agències de viatge, entre d’altres. I els municipis participants en aquest pilotatge són Segorb, Benicarló, Montanejos, Orpesa, Vinaròs, Castelló de la Plana, Torreblanca,  Alcalà de Xivert-Alcossebre, Benidorm, La Vila Joiosa, Calp, El Campello, Dénia, Alacant, València, Alzira, Utiel, Tavernes, Requena, Cullera i Caudete de las Fuentes.

Cal ressaltar que s’ha prioritzat a empreses certificades amb la de Q Qualitat Turística o bé distingides amb el segell Compromís Qualitat Turística (Sicted), ja que són empreses familiaritzades amb la gestió de la qualitat i la millora contínua. En aquest sentit, la Comunitat Valenciana és la tercera en nombre de certificacions Q de Qualitat Turística, representant el 17,45%; en el marc del SICTED, la Comunitat Valenciana és la primera en nombre de distingits, ascendint a 1369 i representant el 21,3% del total nacional

La marca ‘S’ de Sostenibilitat Turística

La ‘S’ és una especificació tècnica elaborada pel ICTE per a les organitzacions turístiques, que pretén marcar el camí a empreses i gestors públics perquè contribuïsquen activament a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Per a obtindre-la, les organitzacions turístiques han d’elaborar una memòria anual que evidencie el seu compromís en la consecució d’almenys tres dels 17 ODS. Cal assenyalar que en el marc del conveni, es fa costat econòmicament al cost d’auditoria tant de la S com de la Q de Qualitat Turística.

Aquest certificat aporta un element diferenciador i ofereix un valor afegit a l’empresa, contribuint a l’entorn econòmic, sociocultural i mediambiental.

Compartir esta noticia