Banderes Qualitur 2023

Turisme concedeix la bandera Qualitur a 204 platges de la Comunitat Valenciana.

  • 39 municipis de la Comunitat Valenciana van rebre la Bandera Qualitur per la qualitat i excel·lència de les seues 204 platges.

Turisme Comunitat Valenciana va concedir la Bandera Qualitur 2023 a 204 platges de 39 municipis de la Comunitat Valenciana que disposen de certificats de qualitat, sostenibilitat i/o accessibilitat a les seues platges.

L’acte de lliurament de la Bandera Qualitur, és una de les accions de difusió i reconeixement que anualment realitza Turisme Comunitat Valenciana amb l’objectiu de promocionar l’excel·lència de l’oferta turística de la Comunitat Valenciana.

En 2023 van ser 204 les platges reconegudes amb les banderes Qualitur que certifiquen la qualitat dels seus equipaments, la sostenibilitat i l’accessibilitat de les platges de 39 municipis de la Comunitat Valenciana.

A través del programa Qualitur de Turisme Comunitat Valenciana se centralitza les activitats de foment de la qualitat en empreses, establiments, destins i recursos turístics de la CV mitjançant el reconeixement dels següents certificats:

  • En matèria de qualitat: ISO 9001 i Q Qualitat Turística.
  • En matèria de sostenibilitat: ISO 14001, Reglament EMAS i l’especificació tècnica S de Sostenibilitat.
  • En matèria d’accessibilitat: Norma UNE 170001.

Aquest 2023, es reconeix també l’especificació tècnica “S” de Sostenibilitat elaborada pel ICTE. L’objectiu és orientar a les empreses i gestors públics a participar activament en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Aquest certificat aporta un element diferenciador i ofereix un valor afegit a l’empresa, contribuint a l’entorn econòmic, sociocultural i mediambiental.

Bandera Qualitur, distribució provincial.

  • Província València 17 municipis, 44 platges i 59 certificats.
  • Província Alacant 11 municipis, 90 platges i 36 certificats.
  • Província Castelló 11 municipis, 70 platges i 32 certificats.

Francesc Colomer entregue la bandera Qualitur a 11 municipis de la província d’Alacant. Alacant és la província que compta amb major nombre de platges certificades, concretament 90. Castelló ostenta 70 platges certificades i es posiciona com la segona província de la Comunitat amb més platges certificades, distribuïdes en 11 municipisadherint-se el municipi de Xilxes aquest 2023. Finalment, es troba la província de València amb 17 municipisi 44 platges,adherint-se el municipi de Daimús en 2023.

Mentre que Alacant és la província que més platges certificades obté, València és la província que més certificats ostenta, representant més del 46,5% del total. Dels 59 certificats que obté aquest 2023, destaquen els 27 certificats “Q” Qualitat Turística, en matèria de qualitat i les 10 especificacions tècniques de S de Sostenibilitat.

A Castelló també opten majoritàriament pel certificat de qualitat, de “Q” Qualitat Turística, que representa el 56,3% del total provincial, seguit de la ISO 14001, amb un 25%.  A Alacant cal assenyalar la implantació de sistemes integrats com la ISO 9001, en matèria de qualitat i la ISO 14001, en matèria de sostenibilitat, obtenint 10 certificats en cadascuna de les normes.

Bandera Qualitur, província d’Alacant

Van rebre la bandera Qualitur a Dénia, els municipis d’Altea, Alacant, Benidorm, Benissa, El Campello, Dénia, Orihuela, Pilar de la Horadada, Santa Pola, Torrevieja i la Vilajoiosa.

Bandera Qualitur, província de Castelló

Van rebre a Peníscola, els municipis d’Alcalà de Xivert -Alcossebre, Benicàssim, Borriana, Castelló de la Plana, Moncofa, Nules, Orpesa, Peníscola, Torreblanca, Vinaròs i Xilxes.

Bandera Qualitur, província de València

Van rebre al Perelló, els municipis d’ Alboraia, Bellreguard, Canet d’en Berenguer, Daimús, Cullera, Gandia, Miramar, Oliva, Piles, La Pobla de Farnals, El Puig de Santa María, Puçol, Sagunt, Sueca (El Perelló), Tavernes de la Valldigna, València, Xeraco.

Banderes Qualitur, reconeixement a l’excel·lència de les platges

La Bandera Qualitur reconeix l’esforç dels municipis que ofereixen platges amb: aigües netes i arenes cuidades, mesures de vigilància que garanteixen la seguretat dels banyistes, serveis higiènics, zones d’esplai i oci que incrementen la sensació de confort de l’usuari, equipaments lúdics i serveis educatius que transformen un dia de platja en una experiència turística, mesures de protecció ambiental que contribueixen a preservar un dels nostres principals recursos i la garantia de la seua accessibilitat universal.

Compartir esta noticia