Turisme i l’ICTE destinen 160.000 euros per a difondre les marques ‘Q’ i ‘S’ de Qualitat i Sostenibilitat turística en la Comunitat Valenciana

  • La directora general de Turisme ha entregat a Benidorm el segell ‘S de Sostenibilitat Turística’ a la cadena hotelera RH, pel seu treball en la implantació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible
  • En 2023 un total de 40 empreses de la Comunitat Valenciana estan compromeses amb la marca ‘S’ del ICTE que fomenta un turisme més responsable i respectuós amb l’entorn.

Benidorm (31.10.23). Turisme Comunitat Valenciana i l’Institut de Qualitat Turística d’Espanya (ICTE) treballen conjuntament per a difondre les marques ‘Q’ i ‘S’ de Qualitat i Sostenibilitat turística en el turisme valencià. Es tracta d’elements diferenciadors que aporten un valor afegit i milloren la imatge i reputació de les entitats i organitzacions que aposten per elles.

Per a això, a través d’un conveni estratègic subscrit entre Turisme i l’ICTE destinen 160.000 euros en 2023 per a, d’una banda, difondre els segells Q i S a través de les ajudes que es concedeixen per a la certificació, seguiment i renovació de totes dues marques, i per d’una altra banda, implementar un pilotatge de la S de Sostenibilitat inicialment en 40 empreses de la Comunitat Valenciana.

“L’objectiu és fomentar un turisme més responsable i respectuós amb l’entorn, i situar-nos com una comunitat autònoma compromesa amb l’excel·lència i la sostenibilitat”, ha assenyalat la directora general de Turisme, Esther Labaig, que este dimarts ha entregat a Benidorm la marca ‘S de Sostenibilitat Turística’ a la cadena hotelera RH.

Un acte de reconeixement pel seu treball en la implantació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i en el qual també ha participat el president l’ICTE, Miguel Mirones; l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez i el president de RH Hotels, José Hernández.

Durant la seua intervenció, la directora general de Turisme ha subratllat que “la sostenibilitat s’ha convertit en un pilar fonamental en l’àmbit turístic”, una aposta pel futur que, considera “no sols necessària, sinó imprescindible”. A més, ha fet gran insistència principalment en que “ja no és una tendència passatgera, és una obligació i una necessitat que ha vingut per a quedar-se”.

Per a Esther Labaig “la certificació S atorgada a RH Hotels no sols premia el seu compromís, sinó que també anima a uns altres a seguir el seu exemple”. En aquest sentit, ha afirmat que “açò no és un premi, sinó un reconeixement a l’esforç i compromís que els porta a complir una sèrie de paràmetres molt exigents”.

Així mateix, ha volgut insistir en que “la qualitat i la sostenibilitat certificada són i seran la nostra millor carta de presentació en un mercat cada vegada més exigent, coneixedor de la necessitat d’adaptar-se als canvis i contribuir al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, amb els quals estem profundament alineats en la nostra estratègia”.

RH Hotels, 17 anys compromesos amb la sostenibilitat

RH Hotels ha demostrat ser un autèntic pioner en l’aposta per la sostenibilitat des de fa més de 17 anys. La seua visió s’ha convertit en un far d’inspiració per a altres actors del sector turístic, demostrant que la sostenibilitat i la qualitat són inseparables. De fet, segons dades de Qualitur, la cadena disposa de més certificats registrats referents a la Petjada de Carboni, ISO, EMAS i Q de Qualitat.

A més, han liderat amb valentia un camí que no sols beneficia a l’entorn i a les futures generacions, sinó que també crea una experiència inoblidable per als viatgers, cada dia més conscients de la importància de la sostenibilitat i més exigents a l’hora de triar i gaudir del seu viatge.

‘S’ de Sostenibilitat Turística

El certificat ‘S Sostenibilitat Turística’ és una marca espanyola que certifica l’ICTE i que s’atorga a una entitat o recurs quan compleix les Especificacions tècniques de compliment d’Objectius de desenvolupament Sostenible (ODS) en empreses turístiques.

Aquest segell s’obté quan es compleix almenys un d’aquests dos requisits: l’especificació tècnica de compliment amb els ODS o la Norma UNE-ISO 21401-2019 de Sistemes de Gestió de Sostenibilitat per a allotjaments.

Qualsevol organització pública o privada pertanyent a sectors com l’allotjament, agències de viatge, allotjaments rurals, balnearis, càmpings, destins, espais naturals, guies de turisme, museus, platges i altres serveis turístics, poden optar a esta nova certificació, que haurà de ser renovada anualment a través d’una auditoria externa.

Compartir esta noticia