Dia Mundial de la Qualitat

Com cada segon dijous de cada mes de novembre, se celebra el Dia Mundial de la Qualitat.  La qualitat és una de les eines clau de l’estratègia de Turisme Comunitat Valenciana però, sens dubte, és l’eix vertebrador del projecte Qualitur i l’inici del nostre camí cap a la Sostenibilitat.

Qualitur Club és el col·lectiu integrat per les empreses i entitats turístiques de la Comunitat Valenciana que disposen de certificats en gestió de la qualitat, medi ambient i/o accessibilitat basats en els models reconeguts per Turisme i que fan que el nostre territori siga un destí cada vegada més sostenible, respectuós i competitiu.

La nostra missió, recollida en l’article 49 de la Llei 15/2018 de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana, és la de millorar la cultura de la qualitat traslladant a les persones usuàries una imatge d’excel·lència vinculada a la Comunitat Valenciana.

Turisme, a través de Qualitur, promou la cultura de l’excel·lència amb l’objectiu de millorar, de manera constant i sostinguda, els serveis que s’ofereixen al visitant i turista i fer d’esta el senyal d’identitat del turisme de la Comunitat Valenciana. Per a això donem suport a l’obtenció de certificats basats en models internacionals com les normes ISO 9001 i ISO 14001, reglaments europeus com l’EMAS i l’Ecolabel i, nacionals com les normes UNE i la Q de Qualitat.

Alguns dels projectes que portem en marxa són:

 • Pilotatge de la S de Sostenibilitat
 • Coordinació i lideratge del SICTED en la Comunitat Valenciana
 • Vocalia en les taules de qualitat de 41 destins SICTED
 • Vocalia en el Comité Interdestins SICTED Nacional
 • Foment dels ODS a través de les guies de 100 recomanacions
 • Formació en els models de referència reconeguts per Qualitur
 • Assessorament tècnic en certificacions i distincions
 • Participació en jornades i taules redones tècniques
 • Participació en comités de normalització de l’ICTE
 • Participació en el grup de treball d’elaboració de la norma per a Empreses Turístiques Intel·ligents
 • Vocalia en el Comité de certificació d’Hotels i Apartaments turístics i platges
 • Vocalia en el Comité de Qualitat de la Xarxa Touristinfo

Com no podria ser d’una altra forma, basem el nostre dia a dia en la millora contínua, així que periòdicament anirem informant de noves iniciatives que segur seran d’interés per al sector.

Compartir esta noticia