VIII COMITÉ INTERDESTINS

Cristina Moreno, Secretària Autonòmica de Turisme va inaugurar el VIII Comité Interdestins Sicted CV, remarcant que la implicació de Turisme CV “no es limita a nivell regional, sinó que s’estén a nivell nacional”, i en esta línia, ha assenyalat que “hem contribuït activament a identificar millores en la metodologia, transmetent incidències i suggeriments a la Secretaria d’Estat per a perfeccionar este projecte”, perquè, segons ha manifestat, “en la Comunitat Valenciana creiem en l’aposta per la qualitat”.

En el VII Comité Interdestins, celebrat dimecres passat 29 de novembre del 2023 va analitzar la situació actual dels destins de la Comunitat Valenciana adherits al programa Sistema Integral de Qualitat Turística en Destí (Sicted) i es van debatre noves línies de treball per a este pròxim 2024.

La Comunitat Valenciana compta amb 1.414 serveis turístics distingits, aconseguint el 21,58% del total a nivell nacional, situant-nos a l’avantguarda com la comunitat autònoma amb major nombre de distincions. El projecte SICTED compta amb 41 destins, 30 d’ells són de gestió municipal i 7 mancomunats, integrats per199 municipis i dos EATIMs.

El SICTED treballa amb grups de millora integrats pels serveis turístics d’un destí amb la finalitat de generar sinergies entre ells i identificar potencials de millora, sent la sostenibilitat un dels eixos estratègics. El VII Comité Interdestins finalitza amb un Taller de Sostenibilitat, on Eva Beltrán, tècnica de qualitat de Turisme Comunitat Valenciana, va compartir amb els gestors un procediment tècnic per a ajudar els destins a crear grups i projectes de millor a través de diverses tècniques metodològiques.

El Sicted s’ha integrat plenament en la política turística de la Comunitat Valenciana, sent reconegut en el marc normatiu turístic. És, a més, part essencial dels criteris per a accedir a iniciatives com la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, així com per a ser Municipi Turístic.

Compartir esta noticia