La Comunitat Valenciana lidera el rànquing nacional d’oficines Tourist Info certificades en qualitat turística

  • Per primera vegada, es posiciona com el primer destí d’Espanya en oficines distingides amb la Q de qualitat, per davant d’Andalusia
  • La Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana tanca l’any amb 241 oficines d’atenció al turista i més de 1,5 milions de visitants

La Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana, gestionada per la Generalitat a través de Turisme Comunitat Valenciana i l’objectiu del qual és facilitar assistència i orientació turística al visitant, s’ha posicionat l’any 2023 com la primera Xarxa amb més oficines certificades amb la Q de qualitat turística.

D’aquesta manera, la Comunitat Valenciana lidera el rànquing nacional, avançant per primera vegada a Andalusia. La Q de qualitat turística és un distintiu que avala l’excel·lència entre els tècnics i informadors turístics, entre altres aspectes.

La Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana compta a més amb oficines distingides amb la ‘S’ de Sostenibilitat Turística, amb el sistema de qualitat integral de Destins SICTED, així com amb diferents normes UNE referents a la gestió de qualitat i ambiental, a més d’accessibilitat.

La Xarxa finalitza l’any amb 241 oficines obertes

D’altra banda, s’ha de destacar que la Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana ha tancat l’any 2023 amb un total de 241 oficines d’informació obertes.

Per províncies, destaca la província d’Alacant amb un total de 85 oficines, la qual cosa representa el 35,27% sobre el total de la Comunitat Valenciana, seguit de la província de València amb 80 oficines i el 33,20% de les oficines Tourist Info; per la seua part Castelló, compta amb 76 oficines, la qual cosa suposa el 31,53% sobre el global.

A més, des de gener de 2023 i fins a mitjan mes de desembre, la Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana ha atés presencialment un total d’1.564.761 persones, superant les dades de 2022 en 3,84 punts percentuals.

Per nacionalitats, un total de 1.099.690 visites a la Xarxa Tourist Info han sigut de turistes procedents del territori espanyol i 465.071 han sigut de visitants internacionals, la qual cosa suposa un notable increment del 18,41% respecte a l’any anterior.

D’aquesta manera, cal destacar que el creixement anual d’oficines de la Xarxa ha sigut constant des de la seua creació l’any 1990, passant de 197 oficines obertes en 2015, a les 241 Tourist Info actuals. A més, la Xarxa ocupa actualment el 100% del territori comarcal, amb presència en les 34 comarques de les tres províncies.

Xarxa Tourist Info

Segons la Llei 15/2018, de 7 de juny, de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana en el seu art. 42 defineix la Xarxa Tourist Info, com “un instrument de desenvolupament de la política turística de les administracions públiques de la Comunitat Valenciana i s’orienta a proporcionar un conjunt integral de servicis d’informació turística durant tot l’any”.

A més, la Xarxa Tourist Info contribuïx a difondre i promoure el coneixement dels nostres recursos i productes, facilitant assistència i orientació turística, fomentant així l’hospitalitat i ajudant a optimitzar la gestió de l’experiència turística.

Compartir esta noticia