Agenda Qualitur FITUR 2024

L’horitzó del turisme en la Comunitat Valenciana ha d’abraçar de manera indissociable la sostenibilitat, concebuda en les seues facetes econòmica, social i ambiental. És imperatiu que els destins oferisquen una proposta turística d’alta qualitat per a mantindre la seua competitivitat, i és ací on cobra vital importància Qualitur, un programa afavorit per la Generalitat Valenciana que va nàixer amb la clara missió de distingir l’excel·lència en l’oferta turística, aportant així credibilitat, distinció i confiança al sector.

El 26 de gener, en el marc de FITUR 2024, s’entregarà a 36 entitats la certificació S de Sostenibilitat, marcant una fita significativa en reconéixer l’esforç de les empreses compromeses amb la sostenibilitat. L’obtenció del segell S requereix que els organismes es comprometen a treballar cap a la consecució d’almenys 3 dels 17 ODS.

El 25 de gener es durà a terme el lliurament dels premis del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destins (SICTED). Este projecte, promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme (SETUR), té 12 anys de trajectòria en la Comunitat Valenciana, abastant el 41% del seu territori. La regió lidera en nombre de servicis turístics distingits a nivell nacional. La XIV edició Premis SICTED és especial per a la Comunitat Valenciana, pel fet que Turisme Comunitat Valenciana ha sigut premiat amb el segon premi en la categoria de Millor administració supramunicipal i els destins de El Campello, Benidorm, Tierra Bobal, Vall d’Albaida, Gandia, Dénia han sigut reconeguts en diverses categories.

La nit Q, que com és habitual se celebrarà en la Galeria de Cristall el mateix dijous, és un esdeveniment anual que té com a objectiu reconéixer l’esforç dels agents públics i privats que promouen la qualitat a nivell nacional. Este acte també servix com a plataforma de promoció per a les empreses i entitats turístiques certificades per l’ICTE. El suport a les certificacions i la col·laboració amb l’ICTE formen part del programa Qualitur, que busca fomentar una cultura d’excel·lència per a millorar de manera constant i sostinguda els servicis oferits als visitants i turistes, convertint-se en el senyal d’identitat del turisme en la Comunitat Valenciana. Amb 238 certificats de Q Qualitat Turística, la regió es posiciona com la tercera comunitat autònoma compromesa amb la millora contínua i l’excel·lència en el turisme a nivell nacional.

Este enfocament integral en sostenibilitat i qualitat projecta un futur vibrant i sostenible per al turisme en la Comunitat Valenciana, consolidant-la com a referent en la indústria turística nacional.

Compartir esta noticia