44a edició de FITUR

La 44a edició de FITUR, celebrada els dies 24 al 28 de gener, ha sigut tot un èxit. Fitur ha anunciat que al llarg de les seues 5 jornades ha rebut un total de 250.000 assistents, dels quals 153.000 han sigut professionals (del 24 al 26 de gener) i més de 97.000 visitants que han assistit durant les 2 jornades obertes al públic (27 i 28 de gener). Estes xifres suposen un increment del 13,7% d’assistents respecte a l’any 2024. A més, esta edició ha batut el rècord de superfície d’exposició, per comptar amb un total de 9 pavellons per la consolidació de la seua influència global amb 152 països i 96 participacions oficials de països.

En el marc del Programa Qualitur, destaquen les reunions amb la Secretaria d’Estat de Turisme, celebrades, el dimecres 24 de gener, on cal destacar els nous acords del Comité Interdestins, en el qual Turisme CV té vocalia.

Alguns dels acords van ser:

  • Modificació de les dates del comité de distinció de desembre.
  • Creació de la “Borsa de Mentors SICTED“, per a l’ajuda als gestors més nous.
  • Curs d’Acreditació de Nous Agents SICTED en una modalitat mixta (en línia i presencial). Canvi metodològic per a l’acceptació de pròrrogues tant de 6 com de 12 mesos.
  • Incorporar QR que enllace amb el perfil del servici en la Web en els distintius SICTED.
  • Reflectir el compliment d’estos mòduls de bones pràctiques avançades en el diploma o en el perfil del servici en la web pública del SICTED.

Tant en el Comité Interdestins, com en el Grup de Treball Qualitat Turística, este últim integrat pels tècnics de qualitat de totes les Comunitats Autònomes, la Secretaria d’Estat de Turisme va donar a conéixer la nova estratègia per la qual el SICTED evoluciona cap al Sistema de Sostenibilitat Turística Integral.

Eixe mateix dia, es va mantindre una reunió amb l’Institut de Qualitat Turística Espanyol, on, després de fer un balanç del conveni de 2023, es van establir les línies per a continuar col·laborant en este sentit, podent d’aquesta forma incentivar a les empreses i institucions en l’obtenció i renovació de la Q de Qualitat Turística i la S de Sostenibilitat.

El dijous, vam poder recollir juntament amb Cristina Moreno, la Secretària Autonòmica de Turisme, el segon premi en la categoria de millor administració supramunicipal en la XIV edició Premis SICTED, entregat per la Secretaria d’Estat de Turisme.

Aprofitem l’ocasió per a fer-nos una foto de família amb tots els destins Sicted CV i felicitar a El Campello, Benidorm, Tierra Bobal, Vall d’Albaida, Gandia i Dénia, els quals han rebut també un premi en diferents categories.

El dijous a la nit assistim a la nit Q, que com és habitual es va celebrar en la Galeria de Cristall del palau de Cibeles amb l’objectiu de reconéixer l’esforç dels agents públics i privats que promouen la qualitat a nivell nacional. La Comunitat va ser una de les quals més premiades i van estar acompanyats de Nuria Montes, la Consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme. Cal destacar el Premi que es va entregar a Pere Joan Devesa d’Hotels Devesa, per la seua trajectòria professional, una de les persones que més ha aportat per esta certificació.

Acomiadem la fira en gran, la Consellera, Nuria Montes, juntament amb Miguel Mirones van fer lliurament en la plaça principal del estand el certificat S de Sostenibilitat a totes les entitats que han obtingut aquest segell en 2023.

Estem segurs que, la pròxima edició superarem a la viscuda en 2024, on no haguera sigut possible sense la participació i col·laboració d’una gran quantitat d’agents turístics de la Comunitat Valenciana.

Gràcies a tots vosaltres!

Compartir esta noticia