València, Capital Verda Europea 2024

La ciutat de València ha sigut guardonada com a Capital Verda Europea 2024, un reconeixement al seu compromís amb la sostenibilitat ambiental i que aposta per un model de desenvolupament urbà verd i inclusiu. Aquest guardó consolida a la ciutat com a referent europeu en la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del medi ambient.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es Foto-dentro-1-1024x513.jpg

L’elecció de València com a Capital Verda Europea 2024 no és casualitat. La ciutat porta anys impulsant polítiques ambientals ambicioses, amb una visió clara cap a un futur més sostenible. Entre les fites que han contribuït a este reconeixement destaquen:

  • Ampliació de les zones verdes: València compta amb una àmplia xarxa de parcs i jardins que sumen més de 8 milions de metres quadrats, la qual cosa representa un espai verd per habitant superior a la mitjana europea.
  • Millora de la qualitat de l’aire: La ciutat ha implementat mesures per a reduir la contaminació atmosfèrica, com la promoció del transport públic i la bicicleta, així com la restricció del trànsit en el centre urbà.
  • Foment de la mobilitat sostenible: València aposta per una mobilitat més sostenible, amb una xarxa de carrils bici, punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i un servici de transport públic.
  • Eficiència energètica: La ciutat ha implementat mesures per a millorar l’eficiència energètica dels seus edificis públics, així com per a fomentar l’ús d’energies renovables.
  • Certificació en la petjada de carboni: Un pas més enllà cap a la sostenibilitat ambiental i que aquest segell permet mesurar i reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle de manera sistemàtica i transparent.

En el marc del programa Qualitur Club, Turisme Comunitat Valenciana reconeix la certificació en petjada de carboni sota les normes PAS 2050, el GHG Protocol i la ISO 14067, les quals poden ser implantades en tota mena d’organització, independentment de la seua grandària, tipus o sector.

En aquest sentit, cal dir que l’obtenció d’esta certificació és un exemple del compromís de la ciutat de València amb la lluita contra el canvi climàtic i la construcció d’un futur més sostenible per als seus residents.

València, Capital Verda Europea 2024, convida a tots a celebrar aquest moment assenyalat i a unir-se al camí cap a un futur més inclusiu i sostenible.

Compartir esta noticia