I Fòrum Destinacions SICTEDCV

La ciutat de Gandia ha acollit el I Fòrum Destinacions SICTEDCV, sota el lema Un primer pas cap a la Sostenibilitat, un esdeveniment que ha reunit a més de 80 persones, tots ells representants dels 41 destins de la Comunitat Valenciana adherits al SICTED .

El Fòrum es configura com un lloc de trobada en el qual donar a conéixer iniciatives en el marc de la Sostenibilitat en destinacions i en el qual té cabuda el Comité Interdestins de la CV, el qual se celebra des de l’any 2016.

En este primer fòrum es va convidar a SEGITTUR, empresa pública que està elaborant el nou model de Sistemes de Destinacions Sostenibles, com a evolució del SICTED i que va vindre de la mà d’Iris Contreras. El mateix dia es va realitzar una visita tècnica a diferents servicis turístics distingits de la ciutat de Gandia: el Palau Ducal Dels Borja, el Museu Faller, Ideari Coop, Cooperativa de Guies Turístics.

En la segona jornada del fòrum, s’han conegut les experiències sostenibles que estan desenvolupant diverses destinacions: Balbina Sendra de Gandia, Pepa Cardona de Dénia, Leire Bilbao de Benidorm i Jaume Mata de València. Per la seua part, Juan G. Bust, expert en sostenibilitat de AENOR ha comentat el Referencial d’Estratègia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, l’especificació a partir de la qual se certificarà l’estratègia de sostenibilitat de Turisme Comunitat Valenciana.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es mesa-destinos-1-1024x768.jpeg

Eva Beltrán, tècnica de qualitat i sostenibilitat de TurismeCV juntament amb Esther Welters de Kalmas van donar a conéixer els tres grans eixos en els quals donar suport a l’Estratègia de turisme per a servir de preàmbul a realitzar una enquesta entre els assistents, màxims responsables dels ens gestors i tècnics dels destins l’objectiu dels quals és el de conéixer les seues prioritats en este sentit.

La cloenda del primer fòrum va ser a càrrec de Cristina Moreno, Secretària Autonòmica de Turisme, qui ha revaloritzat l’esforç de les destinacions i els ha animat per a seguir amb el treball realitzat ja que la Comunitat Valenciana és referent al ser la primera comunitat autònoma en servicis turístics distingits. Com a tancament, i cortesia de l’Ajuntament, els assistents juntament amb l’equip de turisme van participar en un concurs de fideuà, i que va permetre generar una bona energía i motivar a tota la familia de gestors del SICTED en la Comunitat Valenciana.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es Foto-SAT-1024x768.jpeg

El Fòrum, organitzat per Turisme ha sigut possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia, amfitrió de l’esdeveniment, i a tot l’equip de turisme que la integra.

Des de Turisme agraïm l’assistència de tots els representants de les destinacions i especialment la participació dels ponents i el gran acolliment de Gandia i donem per inaugurada aquesta nova iniciativa, els Fòrums Destinacions SICTEDCV, els quals se celebraran amb caràcter anual i serviran de trobada per a compartir iniciatives i avançar cada dia en matèria de la sostenibilitat.

Compartir esta noticia