Lliurament de distintius PR Valencia

  • La consellera destaca que la Comunitat Valenciana és líder en la implantació de projectes de qualitat turística a nivell nacional, i anima a sumar-se a la ‘actitud sostenible mediterrània’ per a ser més competitius.
  • Montes ha entregat en Fira València els distintius ‘Compromís Qualitat Turística’ a les destinacions de la província que han aconseguit o renovat el distintiu en 2023.
  • Alboraia, La Ribera del Xúquer, la Vall d’Albaida, la Canal de Navarrés, Xàtiva, Cullera, Sagunt, Gandia i València han sigut les nou destinacions guardonades.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha assenyalat que “hem de posar l’accent que apostar per la qualitat i la sostenibilitat, a més certificada, és ja una necessitat”.

Montes ha incidit en què “esta serà una qüestió diferencial respecte a altres destinacions, que farà que els turistes ens trien i tinguen la confiança i la seguretat que visiten un lloc que aplica paràmetres i ferramentes que garanteixen el seu desenvolupament sostenible”.

Així s’ha pronunciat la titular de Turisme en Fira València, durant la cloenda de l’acte de lliurament dels distintius ‘Compromís Qualitat Turística’ del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions (Sicted) a les destinacions de la província de València.

Un esdeveniment, presentat per la secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, que ha reunit els màxims representants dels ens gestors de les destinacions, al Consell de Cambres i Cambra de València, que col·laboren en la implantació del programa en la Comunitat Valenciana, així com als servicis turístics distingits, tant del sector públic com privat.

En concret, han sigut nou les destinacions de la província de València que han arreplegat el guardó Sicted que avala el seu compromís amb el programa, obtenint per primera vegada o renovant el distintiu en 2023. I estos són: Alboraia, La Ribera del Xúquer, la Vall d’Albaida, la Canal de Navarrés, Xàtiva, Cullera, Sagunt, Gandia i València.

Durant la cloenda de l’acte, la Consellera ha agraït “l’esforç i compromís amb la qualitat turística” de totes les destinacions reconegudes, perquè totes “sou fonamentals per a contribuir al nostre posicionament com a destinació i per a fer-nos més competitius”, ha afegit.

Per a la màxima responsable de la política turística del Consell “l’hospitalitat, la diversitat de la nostra oferta i la professionalitat són claus en el model turístic de la Comunitat Valenciana, en el qual hem de posar sempre al turista en el centre de les nostres estratègies”.

Nuria Montes ha recordat que “des del nou Govern valencià estem plenament compromesos amb este impuls a la sostenibilitat turística”. De fet , ha posat l’accent que “estem treballant intensament per a ser la primera destinació que aconseguisca el certificat Aenor que reconega la nostra estratègia en pro del turisme responsable”.

“Aspirem a convertir-nos en referents en qualitat, sostenibilitat i competitivitat”, ha afegit Montes, al mateix temps que ha advocat per “continuar alineant la nostra oferta turística amb programes de qualitat i sostenibilitat certificada, com el Sicted i la S de Sostenibilitat, perquè gràcies a este treball, “som líders en la implantació de projectes de qualitat turística a nivell nacional”, ha recalcat.

Finalment, la titular de Turisme ha animat a les destinacions a “continuar sumant-se a la nostra actitud sostenible i mediterrània”. Per a Nuria Montes “el futur de la Comunitat passa per competir a través de programes de qualitat i sostenibilitat”.

Sobre les destinacions guardonades

La primera destinació reconeguda, i la més novella en este programa, ha sigut Alboraia, que es va adherir al Sicted l’any 2022, aconseguint distingir a 10 servicis locals en el seu primer any de marxa.

La Ribera del Xúquer ha sigut un altra de les destinacions distingides, que, amb 48 municipis, pertany a este programa des de l’any 2021. L’any passat va tancar l’exercici amb 18 servicis distingits.

La tercera destinació guardonada ha sigut La Vall d’Albaida, que compta amb 34 municipis, i està adherida al programa Sicted des de 2021, tancant l’any 2023 amb 38 servicis distingits, dels quals 15 van obtindre la distinció per primera vegada.

La Canal de Navarrés ha sigut també distingida en este acte, una destinació que integra a 8 municipis, es va adherir l’any 2021 al Sicted i va tancar l’exercici de 2023, amb 22 servicis turístics distingits, dels quals 8 van obtindre la distinció per primera vegada i 5 van renovar.

També Xàtiva ha sigut una altra de les destinacions reconegudes, la seua pertinença al programa es remunta en 2014, i l’any passat va aconseguir distingir a 65 servicis turístics, dels quals 11 van renovar.

Una altra de les destinacions que ha arreplegat el guardó este dilluns ha sigut Cullera, que es va adherir l’any 2014 i va tancar l’exercici 2023 amb 65 servicis turístics distingits, dels quals 10 van obtindre la distinció per primera vegada i 29 van renovar.

Sagunt, també reconeguda, es va adherir al programa Sicted CV l’any 2014 i va tancar 2023 amb 70 servicis turístics distingits, dels quals 4 van obtindre la distinció per primera vegada i 31 van renovar.

Així mateix, Gandia ha sigut una altra de les destinacions de la província reconegudes, l’adhesió de la qual al programa se sitúa en 2014, tancant l’exercici 2023 amb 139 servicis turístics distingits, dels quals 17 van obtindre la distinció per primera vegada i 74 van renovar.

Finalment, la ciutat de València, ha sigut la nové i última destinació que ha arreplegat el guardó de les mans de la consellera Nuria Montes. Després de deu anys d’adhesió, és la destinació amb major nombre de distingits, amb 176 servicis turístics, i d’ells, 20 van obtindre la distinció per primera vegada en 2023 i 65 van renovar la seua distinció.

Compartir esta noticia