Banderes Qualitur 2024

Turisme CV concedeix la bandera Qualitur a 204 platges de la Comunitat Valenciana.

  • 39 municipis de la Comunitat Valenciana van rebre la Bandera Qualitur per la qualitat i excel·lència de les seues 204 platges i cales a Altea.

Turisme Comunitat Valenciana va concedir la Bandera Qualitur 2024 a 204 platges i cales de 39 municipis de la Comunitat Valenciana que disposen els certificats de qualitat, sostenibilitat i/o accessibilitat a les seues platges.

L’acte de lliurament de la Bandera Qualitur, és una de les accions de difusió i reconeixement que anualment realitza Turisme Comunitat Valenciana amb l’objectiu de promocionar l’excel·lència de l’oferta turística de la Comunitat Valenciana.

A través del programa Qualitur de Turisme Comunitat Valenciana es focalitzen les activitats de foment de la qualitat en empreses, establiments, destins i recursos turístics de la CV mitjançant el reconeixement dels següents certificats:

  • En matèria de qualitat: ISO 9001 i Q de qualitat Turística.
  • En matèria de sostenibilitat: ISO 14001, Reglament EMAS i l’especificació tècnica S de Sostenibilitat.
  • En matèria d’accessibilitat: Norma UNE 170001.

Bandera Qualitur, distribució provincial.

  • Província València 17 municipis, 44 platges i 59 certificats.
  • Província Alacant 11 municipis, 90 platges i 36 certificats.
  • Província Castelló 11 municipis, 70 platges i 35 certificats.

Nuria Montes de Diego, Consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme va entregar la bandera Qualitur a 11 municipis de la província d’Alacant. Alacant és la província que compta amb major nombre de platges certificades, concretament 90. Castelló ostenta 70 platges certificades i es posiciona com la segona província de la Comunitat amb més platges certificades, distribuïdes en 11 municipis. Finalment, es troba la província de València amb 17 municipis i 44 platges.

Mentres que Alacant és la província que més platges certificades ostenta, València és la província que més certificats té, representant més del 45,4%del total. Dels 59 certificats que obté este 2024, destaquen els 27 certificats “Q” Qualitat Turística, en matèria de qualitat i les 10 especificacions tècniques de S de Sostenibilitat.

A Castelló també opten majoritàriament pel certificat de qualitat, de “Q” Qualitat Turística, que representa el 51,4%del total provincial, seguit de l’ISO 14001, amb un 22,9%.  A Alacant cal assenyalar la implantació de sistemes integrats com l’ISO 9001, en matèria de qualitat i l’ISO 14001, en matèria de sostenibilitat, obtenint 10 certificats en totes dues normes.

Bandera Qualitur, província d’Alacant

Van rebre la bandera Qualitur a Altea, els municipis d’Altea, Alacant, Benidorm, Benissa, El Campello, Dénia, Orihuela, Pilar de la Horadada, Santa Pola, Torrevieja i La Vilajoiosa.

Bandera Qualitur, província de Castelló

Van rebre la bandera Qualitur a Altea, els municipis d’Alcalà de Xivert  -Alcossebre, Benicàssim, Borriana, Castelló de la Plana, Moncofa, Nules, Orpesa, Peníscola, Torreblanca, Vinaròs i Xilxes.

Bandera Qualitur, província de València

Van rebre la bandera Qualitur a Altea, els municipis d’Alboraia, Bellreguard, Canet d’en Berenguer  , Daimús, Cullera, Gandia, Miramar, Oliva, Piles, La Pobla de Farnals, El Puig de Santa María, Puçol, Sagunt, Sueca (El Perelló), Tavernes de la Valldigna, València, Xeraco.

Banderes Qualitur, reconeixement a l’excel·lència de les platges

La Bandera Qualitur reconeix l’esforç dels municipis que oferixen platges amb: aigües netes i arenes cuidades, mesures de vigilància que garantixen la seguretat dels banyistes, servicis higiènics, zones d’esplai i oci que incrementen la sensació de confort de l’usuari, equipaments lúdics i servicis educatius que transformen un dia de platja en una experiència turística, mesures de protecció ambiental que contribuïxen a preservar un dels nostres principals recursos i la garantia de la seua accessibilitat universal.

Des de Turisme CV agraïm l’assistència de tots els representants dels ens públics dels destins guardonats els qui treballen diàriament per a avançar cada dia en matèria de qualitat, sostenibilitat i accessibilitat.

Compartir esta noticia