El Decàleg del Turista Responsable

Turisme Comunitat Valenciana ha publicat un ‘Decàleg del Turista Responsable de la Comunitat Valenciana’ amb l’objectiu que les empreses i professionals turístics puguen difondre’l per a promoure un comportament ètic, responsable i sostenible en les destinacions turístiques.

El Decàleg conté 10 recomanacions per als viatgers i viatgeres compromesos que no volen deixar una petjada negativa en els destins durant la seua visita a la Comunitat Valenciana i ha incidit en què “viatjar és conéixer altres cultures, aprendre, trencar barreres i prejudicis, expandir horitzons, i volem que els qui ens visiten només deixen bons records”.

Aquest Decàleg se suma a les dues guies elaborades amb 100 recomanacions per a la consecució dels ODS per a destins i per a empreses i “Turisme proporciona un marc de referència per a tots els agents que conformen la indústria turística, amb el propòsit que el turisme es constituïsca com una activitat econòmica, social i mediambiental sostenible”.

El Decàleg del Turista Responsable de la Comunitat Valenciana difon 10 principis perquè els i les turistes puguen gaudir de la Comunitat Valenciana amb suggeriments per a contribuir a fomentar un turisme responsable i sostenible:

1. ‘Coneix els teus drets’: I compleix les teues obligacions com a turista. Sabies que la Comunitat Valenciana compta amb la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat?

2. ‘Promou la inclusió i respecta la pluralitat’: Tracta a totes les persones amb respecte i dignitat, mostrant una actitud cordial i educada, sense importar el seu gènere, raça o condició.

3. ‘Considera a la comunitat local’: Mantingues un comportament d’acord amb la població local i accepta les normes establides.

4. ‘Gaudeix de la cultura valenciana’: Coneix els nostres recursos artístics, històrics i turístics, la nostra llengua i tradicions.

5. ‘Impulsa el comerç local’: Tria productes locals per a ajudar al desenvolupament sostenible del nostre entorn i contribuir a la generació d’ocupació

6. ‘Contribueix a la conservació ambiental’: Cuida els recursos naturals, respecta la vida silvestre i el seu hàbitat natural. Només tenim un planeta i és missió de totes les persones cuidar-lo.

7. ‘Cuida el patrimoni històric’: Compleix les normes establides i evita impactes negatius que puguen comprometre la seua supervivència.

8. ‘Consumeix productes i serveis sostenibles’: Contracta empreses turístiques sostenibles, utilitza el transport públic, tria restaurants que oferisquen productes de proximitat.

9. ‘Fes ús dels recursos naturals amb moderació’: L’aigua i l’energia són béns molt escassos, utilitza’ls amb sensatesa.

10. ‘Procura que les úniques restes que deixes darrera teua, siguen les teues petjades‘

Etiquetas  |   |   | 
Compartir esta noticia